Finance Television start Internet-uitzending

Finance Television (FTV) is begonnen met televisie-uitzendingen op Internet. Via zijn website http://www.Financetelevision.nl zendt FTV vijf keer per dag financieel-economisch nieuws uit.

Later deze maand moeten dat zes tot acht uitzendingen per dag worden. Om dat alles, plus geschreven nieuws, analyses, achtergronden en koersen, te kunnen bekijken, moet een abonnee ongeveer 350 gulden per jaar neerleggen.
FTV is een initiatief van Bank Labouchere, Money View Nederland en het Nederlands Omroepproductiebedrijf (NOB). De naam 'televisie' is wat misleidend, omdat de zender alleen via Internet te zien is. Ontvangers moeten minimaal een Isdn-verbinding te hebben, maar voor een goede ontvangst is breedband of kabel eigenlijk noodzaak.
Behalve het eigen nieuws zendt FTV ook persconferenties en beursintroducties live uit, maar daarvoor moeten de betrokken bedrijven dan betalen. Het al langer bestaande Finance Web TV van KPN hanteert deze formule al langer.
De eerste tienduizend abonnees krijgt FTV van Bank Labouchere, dat mensen die veel online beleggen via zijn Internet-beurshandelaar Alex een gratis abonnement op FTV aanbiedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable