Unisys zet veel minder om dan verwacht

Het aandeel Unisys heeft gisteren een flinke klap gekregen door de aankondiging dat de winst in het eerste kwartaal flink gaat tegenvallen omdat er aanzienlijk minder computers zijn verkocht dan was verwacht.

Pas in de tweede helft van het jaar zal de winst echt aantrekken, zo verwacht het bedrijf. Op 13 april maakt Unisys officieel de kwartaalcijfers bekend.
Volgens Unisys-topman Lawrence Weinbach is de verkoop van computers ingezakt na de jaarwisseling. Veel bedrijven hebben vorig jaar wat eerder dan gepland nieuwe computersystemen gekocht, om zo in elk geval geen gevaar te lopen bij de milenniumwisseling. Volgens Weinbach is de verkoop aan het eind van het eerste kwartaal weer wat aangetrokken, maar resulteert er per saldo toch veel minder omzet dan was gepland.
De winst valt ook om een andere reden lager uit: Unisys is bezig het bedrijf op een andere leest te schoeien. Dat heeft de afgelopen maanden veel geld gekost aan aanvullende opleidingen en omscholing van het personeel. Die mensen konden dus niet op pad om computersystemen aan de man te brengen, aldus Weinbach.
Unisys is volgens de ruim drie jaar geleden aangetreden Weinbach bezig de omslag te maken van een bedrijf dat computersystemen maakt naar een bedrijf dat vooral computerdiensten levert. Die omslag heeft volgens analisten tot nu toe in elk geval minder opgeleverd dan waarop was gerekend.
Voor de tweede helft van dit jaar verwacht het bedrijf in elk geval meer dan 10 procent winstgroei te kunnen laten zien. Agressievere verkoop en ontwikkeling van e-zakendoen moeten daarvoor garant staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable