SNS Securities start Internet-fonds

SNS Securities, een beleggingsdochter van de SNS Bank, start met een Internet-beleggingsfonds bestaande uit Amerikaanse Internet-bedrijven als AOL, Yahoo en Exodus.

De bank verklaart het startmoment net na twee weken van dalende koersen uit het feit dat een correctie op die hoge koersen te verwachten was, en dat daardoor nu een gunstig instapmoment ontstaat.
Directeur J.D. Gerritse van SNS Securities is niet bang voor terughoudendheid bij particuliere beleggers, ondanks de teleurstellende beursgang en koersontwikkeling van World Online. Evenmin vreest hij voor een aarzeling bij de institutionele beleggers, voor wie het fonds ook openstaat. Gerritse zegt dat er misschien dit najaar een equivalent fonds met Europese waarden zal komen. In eerste instantie gaat de voorkeur uit naar bekende bedrijven die al een goede reputatie hebben opgebouwd.
In totaal bestaat het fonds uit negentien bedrijven, die door de investeringsbank Merrill Lynch zijn geselecteerd en samengevoegd tot één pakket. Yahoo vertegenwoordigt daarin 28 procent, AOL ruim 16, Exodus ruim 7, en Amazon en Inktomi beide ook 7 procent. De groep vormt de HHH Merrill Lynch Internet Index, ook wel bekend als de HHH Index, die genoteerd is aan de Nasdaq, de Amerikaanse schermenbeurs voor nieuwe bedrijven.
De samenstelling kan niet gewijzigd worden. De intekenaren verbinden zich voor zes jaar en kunnen niet tussentijds uitstappen. SNS biedt de garantie dat de belegger nooit minder zal ontvangen dan honderd dollar, terwijl de aankoopwaarde nu 115 dollar per certificaat is. De inschrijving staat open tot 20 april.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable