Boo.com doet het veel beter dan verwacht

Kledingsite Boo.com heeft in de eerste drie maanden van zijn bestaan (1 november 1999 - 31 januari 2000) bijna zevenhonderdduizend dollar omgezet. In februari is net zoveel omgezet als in het kwartaal daarvoor: weer zevenhonderdduizend dollar. Het gemiddelde aankoopbedrag per klant in Europa zou boven de 110 dollar liggen.

Boo zelf is blij met het resultaat en noemt de cijfers hoger dan die van andere starters als Drugstore.com, Fogdog.com en het Engelse Lastminute.com. Deze bedrijven zijn overigens in minder landen actief en over het algemeen met minder startkapitaal begonnen. Boo.com kreeg voor de start naar verluidt meer dan honderd miljoen dollar van ondermeer Goldman Sachs en de familie Benetton.
Boo.com kwam begin dit jaar in het nieuws omdat het al snel zeventig mensen moesten ontslaan. Eerder waren er problemen omdat de site te ingewikkeld en te traag was. Doordat de site moest worden aangepast, heeft Boo.com de Nederlandstalige versie moeten uitstellen tot eind deze zomer.
Dean Hawkins, cfo (chief financial officer) vertrekt naar Chello om de beursgang van de kabel-aanbieder voor te bereiden. Volgens deNew York Post vindt het vertrek niet in goede harmonie plaats. Hawkins zou geen stempel op het bedrijf weten te drukken. Daarom is zijn contract niet verlengd, zo schrijft de krant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable