Traditionele IT-fondsen duwen AEX omhoog

De AEX is de week dankzij de aantrekkende populariteit van de technologiefondsen in een positieve stemming begonnen. De koersen op het Damrak zetten daarmee de opgaande lijn van afgelopen vrijdag voort.

Het waren vooral de traditionele IT-fondsen die de kar trokken. KPN bijvoorbeeld sloot op vrijdag 11,8 procent hoger op 120 Euro, Philips steeg met 7,7 procent naar 186,25 Euro. Ook de 'nieuwe' fondsen profiteerden van de stijgende lijn. UPC steeg met 8 procent, en Versatel met 5,9 procent. Dit fonds kreeg afgelopen week de titel 'Ipo of the Year' toebedeeld, onder meer vanwege de goede prospectus die volgens de jury 'de eisen die de AEX stelt overtrof'. De AEX-index stond bij het slot van vrijdag op 671,34 punten en trapte vanochtend af met een plus van 6,78 punten naar 679,12 punten.
Ook de koers van World Online vertoont een, aarzelende, klim naar boven. Vandaag maakte financieel bestuurder R. Huisman van WOL inde Volkskrant overigens bekend dat de perikelen rond zijn bedrijf het acquisitiebeleid dat de onderneming na de beursgang voor ogen stond negatief hebben beïnvloed. Ook ABN Amro heeft weinig goede herinneringen aan de beursgang van World Online. De bank zegt aan de beursintroductie een verlies van tientallen miljoenen guldens te hebben overgehouden.
In de hoek van de 'nieuwe' fondsen kon Libertel positief nieuws melden. Het bedrijf heeft over het boekjaar 1999/2000 een netto toename geboekt van 1,1 miljoen klanten. Op dit moment heeft Libertel volgens eigen berekeningen een klantenbestand van 2,5 miljoen, een stijging van 76 procent vergeleken met het vorige boekjaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable