Nasdaq in afwachting van kwartaalcijfers

Na een hectische week sloot de Nasdaq afgelopen week met een comfortabele stijging van 4,19 procent naar een slot van 4446,44 punten. Het waren vooral de vertrouwde, grote technologiebedrijven, zoals Cisco, Dell en Intel, die voor het herstel zorgden.

Ook de introducees deden het goed. De beursgang van Internet-bedrijf Opus 360 was een succes. Het aandeel noteerde 3,5 dollar hoger dan de introductiekoers van tien dollar. Tenslotte reageerde de technologiebeurs positief op de gunstige werkgelegenheidscijfers over de maand maart.
De komende week zal de Nasdaq vooral worden beïnvloed door een stroom van belangrijke inflatie- en kwartaal-cijfers. Woensdag publiceren Ariba, E-trade en Seagate hun resultaten. Donderdag volgt onder meer Sun Microsystems. Algemeen is de verwachting dat de cijfers nog rooskleuriger zullen uitvallen dan in het vorige kwartaal, en dat de positieve indicatoren wederom tot een extra 'push' in de aankopen van technologie-fondsen zal leiden.
Overigens blijkt uit recente cijfers dat steeds meer Amerikaansehigh tech bedrijven moeite hebben met het vinden van capabel personeel. Volgens onderzoek zal de Amerikaanse IT-sector dit jaar 1,6 miljoen nieuwe banen creëren. Voor de helft daarvan blijkt op dit moment geen geschikt personeel beschikbaar te zijn.
De Dow Jones deed het in vergelijking met de Nasdaq een stuk rustiger aan. De Dow sloot vrijdag op ruim 11111 punten, 2,79 punten lager dan de dag ervoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable