AEX volgt Nasdaq en opent vandaag fors lager

De AEX is vanwege de tegenvallende slotkoersen op de Nasdaq vanochtend fors in de min geopend. Gisteren sloot de AEX nog met een geringe winst van 0,1 procent op 672,03 punten, maar vandaag opende de Amsterdamse beurs ruim negen punten lager op 663,42.

Met name KPN (min 8,0 procent) Philips (min 7,20) en Asml (min 7,90) openden met tegenvallende cijfers. Op maandag waren het nog vooral de technologiefondsen, zoals KPN (met 2,3 procent naar 122,80 Euro) en Getronics (met ruim 2 procent naar 75,80 Euro), die goed scoorden. Bij de uitgevers vormde op maandag vooral de VNU met een stijging van ruim 6 procent naar 64,70 Euro een positieve uitschieter. De uitgever lijkt toch weer te profiteren van de verwachting bij beleggers dat hij met zijn inhoud (nieuws en informatie voor Internet-sites) een belangrijke rol kan spelen in de nieuwe economie.
De koers van World Online krabbelde maandag voor het eerst enkele procenten omhoog en nestelde zich rond de twintig euro, maar is inmiddels bij de opening van de beurs met 0,80 procent teruggevallen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de beursgang van WOL de begeleidende banken zeker 330 miljoen gulden heeft opgeleverd, 5 procent van de opbrengst. Volgens de ABN Amro heeft het vervolgens een verlies van 'enkele tientallen miljoenen guldens' geleden op de WOL-aandelen die het in portefeuille heeft. De banken zouden volgensFinancial Times nu aandringen op het vertrek van topvrouw Nina Brink. Eén van haar commissarissen, Avram Miller, mag over drie weken tegen en koers van ongeveer 2,50 Euro meer dan 0,35 miljoen aandelen van de firma kopen. Opbrengst: een verdienste bij de huidige koers van ruim dertien miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable