Nasdaq zet grillige achtbaankoers voort

De Nasdaq blijft een grillige koers volgen. Na een opleving van drie dagen dumpten beleggers wederom grote pakketten technologie-aandelen. Analisten hadden al eerder voorspeld dat het niet bij één koerscorrectie zou blijven. De Nasdaq daalde met ruim 258 punten naar 4188,21 punten, een daling van 5,8 procent.

Aandelen van onder andere Qualcomm, Nextel Communications, JDS Uniphase en Microsoft waren debet aan de terugval. Microsoft leverde drie dollar in en kwam uit op een koersdip van ruim 86,0625 dollar. Volgens analisten zijn de beleggers toch weer in de ban geraakt van de ontwikkelingen rond de antitrustzaak. Microsoft leverde met het verlies de winst van afgelopen vrijdag weer in.
Analisten beschouwen de hernieuwde terugval van de Nasdaq als een teken dat de technologie-sector aan het begin staat van een correctie. Gisteren voorspelde analist Marc Kennis van Van Lanschot Bankiers al dat de koerscorrectie op de Nasdaq van vorige week geen incident was. "Het blijft een uiterst volatiele markt. Er zal nog wel een keer zo'n val komen." Volgens Kennis kijken beleggers steeds nadrukkelijker of de huidige beurskoersen van sommige technologiefondsen de intrinsieke waarde ervan wel rechtvaardigen. Nederlandse analisten beschouwen in het algemeen de koerscorrecties als een gezonde zaak. Een analist van Merrill Lynch waarschuwt beleggers vooral voor aandelen die al bijna 50 procent van hun topkoers zijn afgeweken. Hij adviseert bovendien voorlopig maar even uit de buurt van de technologiefondsen te blijven en in te zetten op energie en financiële aandelen.
Zoals zo vaak bij een terugval van de Nasdaq presteerde de Dow Jones zonder veel zorgen. De Dow steeg met 75,08 naar 11.186,56 punten, een plus van 0,7 procent. Vooral traditionele fondsen als General Motors en J.P. Morgan & Co hadden een prettige beursdag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable