Beleggers positiever over AOL en Time Warner

Investeerders beginnen drie maanden na de aankondiging een beetje warm te lopen voor de overname van Time Warner door America Online.

Volgens een aantal institutionele beleggers begint de markt langzaam maar zeker de voordelen te zien van de deal van 160 miljard dollar, die voor vriend en vijand in januari als een donderslag bij heldere hemel kwam.
De aandelen van beide bedrijven kregen een stevige tik vorige week, maar zitten nog steeds ruim boven de val die ze maakten na de aankondiging. Investeerders waren toen vooral bang dat mediagigant Time Warner uiteindelijk meer gewicht in de schaal zou leggen dan het snel groeiende AOL, en konden moeilijk inschatten in hoeverre de overname nu goed of slecht was. Volgens analist Tom McIntyre van Dessauer & McIntyre Asset Management hebben beide bedrijven met succes hun best gedaan hun visie geaccepteerd te krijgen dat de fusie een goede deal is. "Als gevolg daarvan zijn de aandelen fiks hersteld, vooral die van AOL."
In de dagen na 10 januari verloor AOL eenderde van zijn waarde, terwijl de koers van Time Warner ruim 20 procent daalde. Time Warner staat inmiddels ruim boven de koers van 10 januari, terwijl AOL het koersverlies sinds de aankondiging van de fusie vrijwel heeft goedgemaakt.
Het herstel is vooral te danken aan het lobbywerk van AOL-topman Steve Case en zijn collega Gerald Levin van Time Warner. Het tweetal is bijna non-stop op pad geweest om te spreken op bijeenkomsten of te dineren met grote investeerders. Steeds weer benadrukten ze dat de fusie beide bedrijven juist goed zal doen, en dat de aanwezigheid van Time Warner geen enkele rem zal betekenen op de groei van AOL.
Investeerders bleven echter twijfelen, omdat gerenommeerde analisten maar geen duidelijke voorspelling wensten te doen. De doorbraak voor beide bedrijven kwam toen het befaamde Merrill Lynch eind februari een lovend rapport over de twee bedrijven publiceerde. Sindsdien hebben beide bedrijven een opmerkelijk herstel op de beurs doorgemaakt.
Vandaag wordt een belangrijke dag, omdat Time Warner dan de resultaten van het eerste kwartaal bekend maakt. Maandag zakten beide aandelen een fractie, gisteren bleven ze vrijwel gelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable