SAS streeft naar beursnotering in 2001

SAS, 's werelds grootste niet-beursgenoteerde softwarebedrijf, gaat waarschijnlijk over één tot anderhalf jaar naar de beurs, zo heeft mede-oprichter en topman Jim Goodnight gezegd op een bijeenkomst met klanten in Indianapolis.

Goodnight vertelde dat hij al vier jaar in gesprek is met zakenbank Goldman Sachs over een beursgang, en dat hij de werknemers heeft beloofd om naar de beurs te gaan.
Het nu 23 jaar oude bedrijf maakt software om data te analyseren. De behoefte aan dergelijke programmatuur neemt toe door de enorme groei van Internet. Bedrijven die via het web zaken doen met particulieren, willen graag zoveel mogelijk data over hun klanten verzamelen, om de service en daarmee de omzet te verhogen. Ook het vergaren van data uit allerlei andere bronnen is een populaire bezigheid.
Volgens Goodnight heeft SAS het geld op zich niet nodig, maar is het een manier om het bedrijf in beeld te houden en om het personeel te binden. Optieregelingen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden om goed geschoold personeel vast te houden in een buitengewoon krappe arbeidsmarkt. "We worden echt leeggeplukt door de dotcom-bedrijven", aldus Goodnight.
Sas zette met zijn 3500 werknemers het afgelopen jaar voor ongeveer een miljard dollar om.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable