Seagate meldt tegenvallende kwartaalcijfers

Eén van de belangrijkste producenten van diskdrives, Seagate, heeft te kampen een terugvallende kwartaalomzet van 43 procent. De winst kwam uit op 46 miljoen dollar, ofwel 0,20 dollar per aandeel over het kwartaal dat op 31 maart afliep.

Vorig jaar scoorde Seagate nog 82 miljoen dollar, ofwel 49 dollarcent per aandeel. De omzet viel met bijna 12,8 procent terug naar 1,57 miljard dollar. Als oorzaken voor de tegenvallende cijfers worden genoemd: "een terugvallende vraag, afbrokkelende prijzen en toenemende concurrentie."
Gedurende het kwartaal gingen er 10,47 miljoen Seagate disk- en tapedrives over de toonbank, iets meer dan de 10,3 miljoen over het vorige kwartaal. Toch zakte de omzet uit die verkoop naar 1,47 miljard dollar, onder meer door de vraag naar goedkopere eenheden. Geografisch gezien deed Seagate het beter in het verre Oosten, maar slechter in de Verenigde Staten, de markt waar het vooralhigh end10 GB opslagdrives verkoopt.
Inmiddels heeft het bedrijf de nodige maatregelen genomen om de kosten te drukken. Het aantal personeelsleden is teruggebracht met 61.360. De productiviteit steeg daarentegen met 56 procent. Het concern is inmiddels druk doende met de voorbereiding van de lancering van een aantal nieuwe producten, waaronder de Barracuda en Cheeta 18 XL diskdrives. Deze zullen naar verwachting sterk bijdragen een verhoging van de omzet in het volgende kwartaal. Het bedrijf rekent daarnaast op opbrengsten uit de samenwerking met Kobalt Networks, een producent van op Linux gebaseerde serverapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable