AMD overtreft verwachtingen dankzij Athlon

Vanwege de uiterst voortvarend lopende verkoop van zijn Athlon-microprocessor kon Advanced Micro Devices zeer rooskleurige kwartaalcijfers melden, die de eerdere verwachtingen op Wall Street ruimschoots overtreffen.

AMD's verkoopcijfer kwam uit op 1,09 miljard dollar over het eerste kwartaal, een record. Menig analist was onder de indruk van de financiële kracht van het bedrijf. Het resultaat kwam uit op 189,3 miljoen dollar, of 1,15 dollar per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar boekte het bedrijf nog een verlies van 128,4 miljoen dollar.
Analisten hadden verwacht dat AMD een resultaat zou melden van 58 dollarcent per aandeel. Het werd dus aanzienlijk meer. Dezelfde analisten verwachten dat de positieve cijfers van AMD wel eens een stabiliserende werking kunnen hebben op de Nasdaq, zeker als ook andere bedrijven in de komende dagen met positieve resultaten komen. Volgens AMD-topman W.J. Sanders III heeft zijn bedrijf een sterkere product-portfolio dan ooit en kan het bedrijf een continue groei tegemoet zien.
Analisten zijn van mening dat AMD een productlijn op de markt brengt die voor het eerst de concurrentie aan kan met Intel. In het verleden moest Advanced Micro Devices het altijd afleggen tegen de nummer 1-chipmaker als het ging om prestaties van de processoren. Bovendien was het bedrijf niet in staat zijn snelste chips in hoge volumes te produceren. Van alle chipmakers is AMD Intels grootste concurrent, onder andere door de productie van de eerste 1 Gigahertz microprocessor. Gerenommeerde hardwareleveranciers als Gateway, Compaq, IBM en Cybermax maken nu gebruik van Athlon-processoren. Bovendien is AMD in gesprek met Dell over de afname van zijn producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable