Ariba presteert beter dan verwacht

Het e-commercie bedrijf Ariba heeft over het eerste kwartaal een kleiner verlies geboekt dan werd verwacht. Analisten voorspelden een verlies van 0,08 dollar per aandeel, maar de onderneming presenteerde een debet van 11,5 miljoen dollar, ofwel 0,06 dollar per aandeel.

Toch vielen de resultaten van Ariba vergeleken met het jaar ervoor sterk tegen. Toen boekte de e-commerce onderneming nog een 'gering' verlies van 2,8 miljoen dollar. De omzet van Ariba nam daarentegen met 322 procent fors toe naar 40 miljoen dollar, dankzij een verdubbeling van het klantenbestand. De Internet-software van Ariba is zeer in trek bij business-tot-business leveranciers die via het Internet hun producten aan de man willen brengen.
Ook Ariba kwam niet onder de algemene koersval op de Nasdaq uit, ook al meldde het e-commercie bedrijf eerder een stijging van de omzet. Topman Keith Krach blijft positief. "Ik kan de koersval niet verklaren, maar ik kan u verzekeren dat er de vraag naar onze diensten snel groter wordt." Analisten gaan ervan uit dat als de storm in de technologiesector weer enigszins tot bedaren is gekomen, het aandeel Ariba zeer goede papieren heeft.
Volgens Ariba-topman Krach zit zijn bedrijf voor het tweede kwartaal ruim bij kas. "Ik weet niet hoeveel Internet-bedrijven ons dat na kunnen zeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable