Goede vooruitzichten voor beursgang T-Online

Deutsche Telekom kan de beursgang van Internet-dochter T-Online met meer vertrouwen tegemoet zien dan gedacht. De ongeveer 114 miljoen aandelen die het bedrijf voor rond de 32 mark komende maandag op de beurs zet, zijn ongeveer vijftien keer overtekend.

Komend weekeinde besluit T-Online definitief over de toewijzing van de aandelen en de definitieve emissieprijs. Bronnen rond de beursgang meldden gisteren al dat de grootste Internet-aanbieder van Europa de gelegenheid niet te baat zal nemen om de uitgiftekoers wat hoger vast te stellen.
De grote belangstelling voor T-Online komt wat onverwacht na de klappen op de Nasdaq, en de teleurstellende beursgang van World Online in Nederland en van Lycos twee weken geleden in Duitsland. Beide Internet-bedrijven doken al snel na de beursgang onder de uitgiftekoers. De verwachting was dat dit veel beleggers kopschuw zou hebben gemaakt.
Het tegendeel blijkt het geval te zijn. Op de zogeheten grijze markt werd gisteren 32 tot 34 euro geboden, ongeveer het dubbele waarvoor de aandelen naar verwachting maandag op de markt komen. De inschrijving voor particulieren sloot gisteren. Institutionele beleggers kunnen tot en met vandaag inschrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable