Unisys vestigt zijn hoop op toekomst

Unisys heeft nog steeds te kampen met de effecten van de millennium-wisseling en een reeks interne reorganisaties. Maar het concern voorspelt een snelle verbetering van de resultaten in de nabije toekomst.

De nettowinst daalde gedurende het eerste kwartaal met 3 procent naar 107 miljoen dollar. De omzet kreeg een tik van 6 procent en strandde op 1,67 miljard dollar. Daarentegen steeg de winst per aandeel met 10 procent, naar 0,34 dollar, dankzij het schrappen van 23 miljoen dollar aan dividend gedurende het vorige jaar.
De cijfers stemden overeen met de winstwaarschuwing die het bedrijf vorige week naar buiten bracht. Unisys heeft net als zoveel andere leveranciers van computers, software en diensten te maken met een pauze in de vraag na de millennium-overgang. Dit geldt met name voor de afdeling systeemintegratie, die 40 procent van Unisys' activiteiten uitmaakt. Hier viel de omzet terug met 6 procent naar 1,1 miljard dollar.
Topman Larry Weinbach is echter positief gestemd over de toekomst. Hij signaleert een toenemend aantal orders voor systeemintegratie en uitbesteding, waardoor de groeicijfers uit 1999 weer in beeld komen. Weinbach heeft tevens zijn hoop gevestigd op de nieuwe ES7000 servers en kon melden dat ICL de eerste oem-partner wordt voor het zogeheten Wintel-mainframe dat Unisys vorig jaar oktober lanceerde. Volgens Weinbach zal Compaq binnen dertig dagen het voorbeeld van ICL volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable