Inschrijven op KPN Mobile vanaf 2 mei

Beleggers kunnen vanaf 2 mei op aandelen KPN Mobile inschrijven. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. De beursgang zal naar verwachting acht- tot tien miljard euro opbrengen.

KPN Mobile is het onderdeel van KPN Telecom waarbinnen de mobiele telefonie valt. Met de opbrengst van de beursgang wil KPN de Duitse aankoop E-Plus herfinancieren. KPN kocht vorig jaar december een belang van 77,5 procent in de Duitse mobiele operator. Daarvoor betaalde het telecombedrijf een bedrag van ongeveer 21 miljard gulden.
KPN Mobile heeft in het eerste kwartaal van 2000 961 duizend nieuwe klanten binnengehaald in Nederland, Duitsland en België. Dit heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Het totaal aantal klanten kwam hierdoor uit op bijna 8,4 miljoen. In Nederland steeg het aantal klanten met 310 duizend van 3.479 duizend tot 3.789 duizend. In België nam het aantal klanten van KPN Orange in het eerste kwartaal met zeventigduizend toe tot 150 duizend. In Duitsland vergrootte E-Plus het klantenbestand met 581 duizend van 3.779 duizend naar 4.360 duizend Vorig jaar had KPN Mobile binnen KPN een bedrijfsresultaat van 516 miljoen gulden.
KPN Mobile krijgt in zowel Amsterdam als Frankfurt een notering. KPN wil eigen abonnees voorrang geven bij de inschrijving. Het bedrijf streeft er echter naar de aandelen van KPN Mobile te plaatsen bij een brede kring van institutionele en particuliere beleggers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable