Software AG start nieuw boekjaar goed

Europa's grootste systeemsoftware-leverancier, het Duitse Software AG, heeft het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar afgesloten met zeer positieve cijfers. De winst voor belastingen steeg met meer dan 100 procent. De omzet groeide met 17 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 1999.

De winst voor belastingen steeg van 10,9 miljoen euro in het eerste kwartaal van het vorige jaar naar 23,1 miljoen nu. Dat is een groei van 112 procent. Een groot deel van die winststijging is weliswaar toe te schrijven aan de verkoop van aandelen in andere bedrijven, maar ook zonder die buitengewone inkomsten is er sprake van een gezonde groei: met 27 procent tot 13,8 miljoen euro.
De groei werd met name veroorzaakt door de verkoop van licenties (omzetstijging van 18 procent tot 28,1 miljoen euro) en door de divisie Professional Services (omzetstijging 25 procent tot 36,6 miljoen euro). De totale omzet die Software AG voor het eerste kwartaal mocht noteren, bedroeg 94,5 miljoen euro. Een jaar eerder boekte de onderneming een omzet van 80,5 miljoen euro.
Meer details over de kwartaalcijfers geeft Software AG vrij op een persconferentie die is gepland op 26 april.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable