Texas Instruments behaalt sterk resultaat

Texas Instruments (TI) meldt over het eerste kwartaal met 426 miljoen dollar oftewel 50 cent per aandeel een stijging van de winst met 67 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Zonder bijzondere lasten bedroeg de winst 470 miljoen dollar of 55 cent per aandeel. Analisten hadden op een winst van 53 cent gerekend. De omzet van de chipsproducent uit Texas steeg vergeleken met vorig jaar met 27 procent tot 265 miljard dollar (Q1 1999: 2,08 miljard dollar).
De bestellingen stegen in het afgelopen kwartaal met 28 procent, terwijl de aanwas een jaar geleden nog 19 procent was. De omzet met digitale signaalprocessors (DSPs) groeide in de sector mobiele telefonie met 49 procent en bij algemene gebruikers met 71 procent. Er was een daling bij de opbrengst van DSPs voor harde schijven. TI vestigt zijn hoop nu op een nieuwe chip voor harde schijven, die zich nog in de testfase bevindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.