Tegenvallende resultaten Compuware

De leverancier van managementsoftware en -diensten Compuware waarschuwt dat zijn resultaat over het vierde kwartaal 0,25 dollar per aandeel lager uit zal vallen dan eerder verwacht.

De reden is een tegenvallende omzet in diensten en softwarelicenties. Compuware heeft aangekondigd dat het de twee managers heeft ontslagen die verantwoordelijk worden gehouden voor de slechte resultaten. Het tegenvallende nieuws heeft gezorgd ervoor gezorgd dat het aandeel Compuware 40 procent van zijn waarde verloor.
Compuware is voor bijna 40 procent van zijn omzet afhankelijk van systeemanalyse, consultancy en andere diensten voor bedrijfsnetwerken. Het bedrijf is gespecialiseerd in de-bugging. De 11000 consultants bij het bedrijf hadden hun handen vol aan het oplossen van eventuele Millenniumproblemen, maar Compuware wil niet bevestigen of de overgang naar 2000 de belangrijkste reden is voor de aanzienlijke terugval in opdrachten en omzet. Wel is het bedrijf bezig met het omscholen van zijn Millennium-experts in deskundigen op het gebied van e-commerce projecten.
Ook het strandden van een veertiental deals ter waarde van 140 miljoen dollar, droeg bij tot de slechte resultaten. "De goedbedoelende managers hebben een aantal slechte beslissingen genomen. De situatie was helaas erger dan we aanvankelijk dachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable