Newconomy met introductie � 600 mln waard

De introductiewaarde van Internetbedrijf Newconomy is vastgesteld op ten minste euro 275 mln (ruim � 600 mln). Dit meldt het Financieele Dagblad van vanochtend. De beursgang zou fors overtekend zijn. Circa 70% van de aandelen is bij instituten geplaatst en 30% bij particulieren.

De koers waartegen de aandelen vandaag verkocht worden, is vastgesteld op euro 10,50, aan de onderkant van de bandbreedte van euro 10 tot euro 11,50. Wanneer de banken hun optie op 15% aanvullende aandelen uitoefenen, zal het aantal uitstaande stukken Newconomy ruim 27 mln bedragen.
Newconomy participeert in veelbelovende Internet-bedrijven. Het bedrijf is opgezet naar het voorbeeld van het Amerikaanse Cmgi, het Amerikaanse Internet Capital Group (ICG) en het Japanse Softbank. De daadwerkelijke rendementen van dergelijke Internetinvesteerders worden voornamelijk gerealiseerd door boekwinsten bij desinversteringen zoals beursgang of verkoop aan derden. De opbrengst wordt vervolgens aangewend voor nieuwe participaties in Internet-bedrijven die veelal beursaspiraties hebben.
De koers van het aandeel Newconomy zal grotendeels afhangen van de verwachte winstontwikkelingen van de bedrijven waarin wordt geparticipeerd. Aangezien die onzeker zijn, zal het aandeel Newconomy waarschijnlijk flink schommelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable