AND ziet de verliezen flink toenemen

Elektronisch uitgever AND International Publishers heeft vorig jaar het verlies flink zien stijgen tot 16,3 miljoen. Een jaar eerder was dat nog 2,8 miljoen. De omzet steeg van wel, van 61,7 miljoen tot 74,9 miljoen.

Het bedrijf wil geen voorspellingen doen voor dit jaar, maar kondigt wel aan dat de kosten met minstens 7,7 miljoen gulden omlaag moeten. Vorig jaar stegen de personeelskosten sterk van 35,2 naar 44 miljoen.
In het nettoverlies zit overigens een bedrag van 11 miljoen gulden voor reorganisaties en ontslagen. Zo werden vanuit Ierland activiteiten verplaatst naar lagelonenland India. In februari haalde AND een kapitaalinvestering binnen van 7,7 miljoen. Daarnaast leverde de verkoop van AND Indentification vorige maand 48,4 miljoen op.
Het Rotterdamse concern houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van diensten voor data- en handelsverkeer via Internet en mobiele communicatie. Internettoepassingen zijn nu goed voor 4 procent van de omzet en het bedrijf wil dat verder uitbreiden. De Internet-strategie brengt met zich mee dat het onderdeel AND Cartographic Publishing (pubicatie van geografische informatie in boekvorm) zal worden afgestoten. Om diezelfde reden werd vorige maand AND Indentification (onder andere smartcards) verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable