Banken Merrill Lynch en HSBC op het Internet

De twee toonaangevende zakenbanken Merrill Lynch en HSBC willen hun positie op het Internet versterken. Beide banken beginnen met een omvangrijke virtuele financiële site met minstens 2,3 miljard gulden aan startkapitaal.

De Europese bank HSBC en de Amerikaanse effectenhandelaar Merrill Lynch hopen met het initiatief hun achterstand op concurrenten als Barclays in Engeland goed te maken. Barclays had al eerder met zijn financiële diensten de weg naar het Internet gevonden. De nog naamloze online-bank zal worden gevestigd in Londen en zich met name richten op de kapitaalkrachtigen. De klanten moeten minimaal honderdduizend dollar op zak hebben, wil de bankcombinatie met hen zaken willen doen.
HSBC beschikt wereldwijd over 23 miljoen klanten. Merrill Lynch heeft in de Verenigde Staten een klantenbestand van zes miljoen rijke cliènten en daarbuiten 700.000. Beide bedrijven voorspellen dat het aantal beleggers buiten Amerika die het Internet gebruiken, binnen tien jaar zal stijgen naar 50 miljoen. De verwachting is dat in Europa tegen 2004 21 miljoen beleggers via het Internet zullen bankierenj

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable