Citrix boert goed in eerste kwartaal

Citrix heeft in de eerste drie maanden van dit jaar zijn omzet en bedrijfsresultaat bijna verdubbeld. De omzet kwam uit op 127,5 miljoen dollar, het resultaat op 39,6 miljoen dollar.

De goede resultaten zijn voor een belangrijk deel te danken aan de populariteit van thin client-computers, zo laat het bedrijf in een toelichting weten.
De inkomsten uit nieuwe licentie-overeenkomsten kwamen voor veertig procent van nieuwe klanten. Zware concurrentie heeft het bedrijf uit het Amerikaanse Fort Lauderdale naar eigen zeggen niet. Santa Cruz Operation en SCO, actief in dezelfde markten als Citrix, hebben momenteel zo hun eigen moeilijkheden. ,,Voor wat betreft de concurrentie is er niets nieuws onder de zon'', aldus topman Mark Templeton.
De inkomsten uit de Metaframe-producten voor Windows 2000 en Solaris, onlangs op de markt gebracht, zullen volgens Citrix pas na de zomer doorwerken in het bedrijfsresultaat. Metaframe-versies voor AIX van IBM en HP-UX van Hewlett-Packard zullen volgen, aldus Citrix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable