SAP ziet winst 1ste kwartaal bijna halveren

De netto winst van SAP is in het eerste kwartaal ingeklapt. Het Duitse bedrijf realiseerde een winst van 56 miljoen euro, bijna 43 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 9,9 procent tot 1,1 miljard euro.

De teruggang was door de financiële markten verwacht. Hoge kosten waren te voorzien voor de ontwikkeling van het Star-programma. Inclusief deze kosten was de winst voor belastingen 95 miljoen euro, exclusief het investeringsprogramma 334 miljoen (ruim het dubbele van vorig jaar).
Topman Henning Kagermann wees tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers ook op de moeilijkheden die SAP ondervond bij het in de markt zetten van de applicatie voor elektronische handel, Mysap.com. Met name de concurrentie voor Internet-producten in de Verenigde Staten was moordend. Deze komt met name van Oracle en Siebel. "We waren klaar voor een uitdagend kwartaal, en we kregen er een", aldus Kagermann.
De erp-leverancier verkocht voor 80 miljoen euro aan Mysap.com-producten, goed voor 22 procent van de licentie-inkomsten uit software. Deze groeiden in totaal met vier procent, waar de totale omzet uit producten met 21 procent toenam tot 742 miljoen euro. Mysap.com is sinds oktober op de markt en SAP is druk doende zijn klantenbestand van twintigduizend bedrijven warm te krijgen voor een overstap naar Mysap-com. In de gevallen van Sanyo Electric en E-bay is het daarin recent geslaagd, zo bleek tijdens de presentatie.
Daar bleek ook dat Kevin McKay per direct opstapt als lid van de uitgebreide beheerraad van SAP. McKay was tevens eerste man van SAP in de Verenigde Staten. Hij wordt daar vervangen door Wolfgang Kemna, tot dusver directeur van SAP in Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable