SNS: 20 miljoen dollar met Internet-fonds

SNS Securities, beleggingsdochter van de SNS Bank, heeft met een nieuw Internet-beleggingsfonds 20 miljoen dollar opgehaald. Het fonds bestaat uit Amerikaanse Internet-bedrijven als AOL, Yahoo en Exodus.

De bank had bij de opening van de inschrijving op 5 april tussen een derde en de helft meer verwacht, maar zegt toch gezien de volatiele markt tevreden te zijn met het resultaat.
Het gaat om een garantiefonds waarbij de bank altijd een teruggave van 100 dollar garandeert, hoe de koersen ook verlopen. Er was zowel belangstelling van particuliere beleggers, ondanks de teleurstellende beursgang en koersontwikkeling van World Online, als van de institutionele beleggers.
Over de plannen voor een Europees equivalent, waarover SNS-directeur Gerritse al eerder sprak, is nog geen beslissing genomen. In eerste instantie gaat de voorkeur uit naar bekende bedrijven die al een goede reputatie hebben opgebouwd, maar er zullen niet alleen Internet-bedrijven in komen als het doorgaat, maar mogelijk ook namen als TNT en mobiele telecombedrijven.
In totaal bestaat het Internet-beleggingsfonds uit negentien bedrijven, die door de investeringsbank Merrill Lynch zijn geselecteerd en samengevoegd tot één pakket. Yahoo vertegenwoordigt daarin 28 procent, AOL ruim 16, Exodus ruim 7, en Amazon en Inktomi beide ook 7 procent. Deze groep vormt de HHH Merrill Lynch Internet Index, ook wel bekend als de HHH Index, die genoteerd is aan de Nasdaq, de Amerikaanse schermenbeurs voor nieuwe bedrijven.
Beleggers verwerven voor 115 dollar certificaten die gebaseerd zijn op de index van de Nasdaq, en hebben door de grote koersdaling van die beurs nu meer kans op winst dan twee weken terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable