Compaq zwaar in CMGI's Internet Network

Compaq heeft 20 miljoen dollar opzij gelegd voor een 4 procents aandeel in het recentelijk aangekondigde CMGion Internetnetwerk-eenheid van CMGI. De deal vloeit voort uit de eerder aangekondigde samenwerking tussen CMGI en Compaq. Toen nam CMGI een 83 procents aandeel in de Altavista zoekmachine en werd Compaq CMGI's grootste externe aandeelhouder.

Compaq gaat voor het CMG-Internet Operating Network (CMGion) onder andere server- en opslagplatforms leveren. Bovendien zal het de netwerkeenheid voorzien van componenten voor besturingssystemen en technische ondersteuning. Eerder deze maand maakte CMGI de komst van de nieuwe netwerkeenheid bekend, een gezamenlijk initiatief met database software-producent Novell en hardware-leverancier Sun Microsystems. Novell en Sun zullen samen de benodigde technologie leveren en elk 20 miljoen dollar op tafel leggen.
Volgens CMGI zal het CMG-Internet Operating Network (CMGion) een Internet besturingsplatform ontwikkelen, dat is gebaseerd op anonieme profielen van Web-gebruikers. De initiatiefnemers hopen daarmee zowel content als andere services efficiënter via het wereldwijde netwerk te kunnen leveren. Via CMGion zou het onder meer mogelijk worden om voor gebruikers een architectuur van 'persoonlijke portalen' op te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable