Technologiefondsen ook op Damrak in verkoop

In navolging van de Amerikaanse beurzen zijn vanochtend ook op het Damrak de technologiefondsen massaal in de verkoop gedaan. De AEX-index van de 25 belangrijkste fondsen stond dinsdagmorgen na tien minuten handel 3,59 punten (0,55 procent) lager op 654,38.

Sterke dalers waren van Baan (-7 procent), UPC (- 10 procent) en ASM Lithography (-6 procent). Fondsen uit de 'oude economie' hielden de beurs enigszins overeind en trokken de AEX-index zelfs weer omhoog. Rond half elf stond deze graadmeter op 655,76 punten en koerste richting 658, de vorige slotkoers.
In Amsterdam stonden in de vroege ochtend Internetfondsen als World Online en Via Networks flink in de min. Hetzelfde gold voor de telecommunicatiebedrijven Versatel en KPNQwest. Dit laatste bedrijf heeft bekend gemaakt dat het in de eerste drie maanden van dit jaar een nettoverlies heeft geleden van � 61 miljoen (27,7 miljoen euro). De omzet van het Nederlands-Amerikaanse samenwerkingsverband ging met ruim 100 procent omhoog naar f 173,4 miljoen.
KPNQwest bestaat pas sinds april vorig jaar. Om toch een ontwikkeling van het resultaat te kunnen laten zien, heeft het bedrijf de resultaten van de KPN- en Qwestonderdelen die in KPNQwest zijn opgegaan tegenover de dinsdag gepubliceerde cijfers gezet. Begin november 1999 kreeg KPNQuest een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable