Silicon Graphics nog niet uit rode cijfers

Silicon Graphics heeft het derde kwartaal van zijn boekjaar afgesloten met een netto verlies van 18,1 miljoen dollar. Dat verlies was aanzienlijk kleiner dan dat in dezelfde periode vorig jaar, toen er onder de streep een min van veertig miljoen restte.

Silicon Graphics, producent van apparatuur voor grafisch 3D-ontwerp, verkocht recent zijn dochter Cray om uit de rode cijfers te komen. Het verliesleidende bedrijfsonderdeel dat supercomputers verkocht, drukte Silicon Graphics echter alleen maar verder in de min. De verkoop van Cray zorgde voor een boekverlies van 21 miljoen dollar. Daar tegenover stond een besparing op gereserveerde reorganisatiekosten van 18 miljoen. Als alle financiële transacties die betrekking hebben op Cray zijn afgerond, rekent Silicon Graphics op een winst uit de verkoop van vijftien miljoen dollar.
De omzet van Silicon Graphics in de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 563,7 miljoen dollar, negen procent minder dan in 1999. Het bedrijf uit Mountain View, Californië, schrijft deze teruggang toe aan de vertraagde introductie van zijn 400 MHz R12000-processors. In de komende maanden brengt Silicon Graphics een reeks nieuwe producten op de markt, waaronder derde generatie ccNuma-architectuur, nieuwe grafische systemen voor zijn Onyx2- en Octane-producten, snellere Mips-producten en een serie desktopcomputers en servers voor Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable