Amsterdam hoger in navolging van Wall Street

In Amsterdam zijn de toonaangevende indices woensdag in de plus geëindigd. De AEX-index noteerde 7,05 punten, ofwel 1,1%, hoger op 666,36. De Midkap-index ging 7,01 punten (1,14%) hoger op 651,66. Een groot deel van de dag stond de AEX-index op een winst van ruim tien punten, na de koersstijgingen op de Amerikaanse beurzen dinsdag.

In Amsterdam waren met name enkele technologiefondsen gevraagd, in reactie op de enorme stijging van Nasdaq een dag eerder. Grootste stijger was AMSL (+8,1%): het kreeg er 3,02 euro op 40,47 bij. KPN won 2,70 euro (+2,3%) op 118,50. Reed Elsevier won EUR 0,23 op EUR 10,86. Het uitgeversconcern herhaalde woensdag de doelstelling om vanaf 2002 een tweecijferige winstgroei te realiseren en een omzet die sneller groeit dan de markt. Topman C. Davis liet tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders weten dat Reed Elsevier gesprekken voert met IBM, Microsoft, Oracle en Sun over mogelijke samenwerking om invulling te geven aan de Internetstrategie.
De grootste verliezen werden geleden door Baan (-4,3%), Heineken (-4,2%) en TPG (-1,8%). Ook UPC daalde, waarmee de kabelaar de val van een dag eerder voortzette. Het bedrijf verloor 13 centen op 35,39 euro. Een andere daler was Astra Informatica. Astra moest dalen door waarschijnlijk het fusienieuws dat het concern gisteren bekendmaakte. Beleggers lijken nog niet echt onder de druk van de mogelijke voordelen van de fusie.
De verwikkelingen rondom World Online hadden gisteren nauwelijks effect op de aandelen van de direct betrokken bedrijven. ABN-Amro steeg met 0,23 euro naar 23,15 euro. De bank benadrukte woensdag tijdens een speciale bijeenkomst dat het prospectus van World Online alle benodigde informatie bevatte. De bank zal zich met kracht verdedigen tegen juridische stappen. ABN-Amro liet ook weten dat het samen met EIU, Economist Intelligence Unit, een Internet-portaal aan het opzetten is voor business-to-business activiteiten. Deze portaal, bereikbaar onderhttp://www.maxtrad.com, zal kleine en grote bedrijven ondersteunen bij internationale transacties. De informatie en ondersteuning is in principe gratis en wordt geboden door diverse bronnen, waaronder een ABN-Amro, Reuters en de EIU.
Het aandeel World Online bewoog zich woensdag rond een koers van 13 euro, met uiteindelijk een winst van 0,10 euro op 13,30 euro. Eerder op de dag werd een laagste koers neergezet van 12,35 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable