Amazon voorspelt een zonnige toekomst

Amazon maakt nog steeds grote verliezen bij het uitbouwen van de internationale keten aan online-winkels. "Toch verwacht Amazon dat een aantal belangrijke bedrijfsonderdelen dit jaar nog winstgevend zal zijn," aldus Warren Jensen, CFO Amazon gisteren op een persconferentie.

De onderneming denkt dat zij als belangrijkste speler op het gebied van online winkelen, met een grote naamsbekendheid en met 1 miljard dollar in kas heel goed in staat is om de doelstellingen voor 2000 te halen.
De boekhandel heeft net als andere Internet-bedrijven te maken gehad met een flinke prijsdaling van de aandelen. De notering is meer dan gehalveerd sinds het begin december uitkwam op 113 dollar. Het aandeel Amazon steeg iets na de rooskleurige aankondigingen deze week van twee andere online-winkeliers, Ebay en Priceline, dat ze meer omzet en lagere verliezen hadden gemaakt dan verwacht. Vlak voor het naar buiten brengen van de kwartaalcijfers noteerde het aandeel nog 53 dollar, waarna het terugzakte naar 52 dollar later.
De omzet steeg van 294 dollar vorig jaar naar 574 dollar dit jaar over het eerste kwartaal, een groei van 95 procent. Dit was hoger dan verwacht, aangezien analisten een omzet van 521 miljoen dollar voorzien hadden. Over het eerste kwartaal van dit jaar draaide Amazon een verlies van 308 miljoen dollar. Het verlies over het eerste kwartaal steeg van 16,6 miljoen vorig jaar naar 308,4 miljoen dollar over het eerste kwartaal van dit jaar.
Amazon investeert veel in de uitbreiding van het assortiment en het aanboren van nieuwe markten. In Amerika is het nu mogelijk om naast muziek, video's en boeken gezondheidsproducten en tuinartikelen te bestellen. Ook wordt er veel geld gestoken in internationale initiatieven. Zo zijn vorige jaar landelijke sites van Amazon verschenen in Engeland en Duitsland. Amazon gaat dit jaar in Den Haag een vestiging opzetten voor de support van de nieuwe Europese winkels. Peilingen van Media Metrix wezen uit dat Amazon in Europa de belangrijkste online-winkel uitbaat op Internet. De omzet in het buitenland bedroeg vorig jaar 24 procent van het totaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable