Intel verliest flink met aandelenpakket

Chipfabrikant Intel heeft de afgelopen maanden ongeveer twee miljard dollar verloren op zijn investeringen in de ongeveer 130 beursgenoteerde technologiebedrijven waarin het aandelen heeft.

Dat maakte Leslie Vadasz, directeur van Intel Capital Investment Group, gisteren bekend op de aandeelhoudersvergadering. Eind vorig jaar was de portefeuille van investeringen in 425 bedrijven nog ongeveer 10 miljard dollar waard.
Vadasz wees erop dat momenteel de portefeuille weer iets meer waard is, maar hij zei te verwachten dat de komende tijd de investeringen 'ergens tussen de acht en tien miljard' waard zullen zijn. Hij voegde eraan toe dat met name de investeringen in bedrijven die bouwen aan de 'backbone' van het Internet de waarde van de portefeuille redelijk stabiel hebben weten te houden.
Compaq Computer liet eerder deze week weten dat de waarde van de investeringen in andere technologiebedrijven de afgelopen weken meer dan gehalveerd is, van ruim zes miljard dollar tot minder dan drie miljard dollar op 31 maart.
Voor technologiebedrijven als Intel en Compaq is investeren in andere bedrijven enerzijds noodzaak om volledige op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en zo hun koppositie te behouden, maar tegelijkertijd hebben de investeringen de winstcijfers van de technologiegiganten de afgelopen jaren mooi opgepoetst. Sommige analisten zien daar een gevaar in: de bedrijven worden op die manier voor hun winstcijfers afhankelijker van de ontwikkelingen op de aandelenmarkten dan eigenlijk goed voor ze is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable