Nasdaq in de plus ondanks rentespook

Wall Street raakt langzaam maar zeker weer in de ban van het rentespook. De perspectieven voor de ontwikkeling van de inflatie zijn niet rooskleurig, alhoewel pas over een maand de definitieve cijfers bekend worden. Vallen deze tegen, dan zal het effect daarvan zeker merkbaar zijn op de Nasdaq.

Toch deed de Nasdaq het gisteren beter dan werd verwacht, vooral ook omdat analisten erop wijzen dat van alle sectoren de omzetten in de ICT-sector het snelst toenemen. Het is voor beleggers weer even'the place to be'.De Amerikaanse technologiebeurs sloot 3,97 procent hoger en eindigde op 3773 punten. Winnaars waren onder andere MCI Worldcom dat 3,75 dollar hoger eindigde op 44,63 dollar. MCI Worldcom is van plan om binnenkort concurrent Sprint over te nemen, dat is gespecialiseerd in interlokaal bellen.
Ook een goede score was er voor Broad Vision dat software maakt voor Internet-pagina's. Het bedrijf maakte een dag eerder een winst bekend die de verwachtingen van de financieel analisten overtrof. Bij beurssluiting noteerde het aandeel Broad Vision 6,38 dollar hoger op 38,75 dollar. Negatieve resultaten waren er voor Cisco en Intel, en ook Amazon.com moest na de mindere kwartaalcijfers inleveren. Maar de schade bleef beperkt tot een verlies van -5/8 dollar. Het aandeel sloot daarmee op 52 7/8 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable