Siemens brengt Unisphere naar de beurs

Het Duitse elektronicaconcern Siemens brengt zijn kersverse Amerikaanse Internet-dochter Unisphere Solutions nog dit jaar naar de beurs, heeft bestuursvoorzitter Heinrich von Pierer gisteren verklaard bij de presentatie van de jongste kwartaalcijfers

Von Pierer benadrukte dat Siemens de meerderheid in Unisphere wil behouden, hoewel de resultaten van het bedrijf 'nog niet bevredigend zijn'. Details over de beursgang wilde hij niet geven. De opbrengst wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling van de 'start-up', zei de topman.
Unisphere maakt netwerkverbindingen voor snelle Internet-toegang en voor het verzenden van data en videobeelden. Het ontstond vorig jaar augustus als bundeling van de door Siemens overgenomen Amerikaanse bedrijfjes Argon Networks en Castle Networks en het belang van de Duitsers in Accelerated Networks. Met de acquisities was een investering gemoeid van meer dan twee miljard gulden. De Amerikaanse dochter is gevestigd in Burlington, Massachusetts. Er werken ruim vijfhonderd mensen.
Succes bij de activiteiten in de mobiele telefonie heeft Siemens bovendien zoveel vertrouwen gegeven dat het zich volgend jaar met zaktelefoons op de Amerikaanse markt waagt. Het wil daar concurreren met de marktleiders Nokia en Motorola. Siemens verkocht vorig jaar elf miljoen mobieltjes. Dit jaar moet dat er dertig miljoen zijn, in 2001 ongeveer zestig miljoen. Naar eigen zeggen is Siemens momenteel de op twee na grootste fabrikant van mobiele telefoons in Europa, na Ericsson en Nokia, maar voor Motorola.
Siemens maakte in het tweede kwartaal van het op 1 oktober begonnen boekjaar een grote winstsprong. De nettowinst verdubbelde tot 780 miljoen euro (1,7 miljard gulden), terwijl de omzet met 22 procent toenam tot 14,5 miljard euro (32 miljard gulden). De winstsprong komt vooral uit de mobiele telefonie en telecomnetwerken. Ook halfgeleiderfabrikant Infineon Technologies, die eerder dit jaar voor een deel naar de beurs ging, droeg fors bij aan de resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable