Adaptec schrijft niet langer rode cijfers

Adaptec, leverancier van SCSI en PCI Raid, is uit de verliezen. Het heeft in het boekjaar dat afliep op 31 maart, een resultaat geboekt van 170,7 miljoen dollar, tegenover een verlies van 13,2 miljoen dollar in het voorgaande jaar. De omzet van het bedrijf kwam uit op 811 miljoen, een stijging van 17 procent.

Adaptec maakte bij de presentatie van de jaarcijfers bekend van zins te zijn om zijn software-afdeling af te stoten. Het bedrijf dat programmatuur maakt voor cd-opname, ontstond uit de eigen Easy CD Creator-groep en het Duitse bedrijf Ce Quadrat dat midden vorig jaar werd overgenomen. Adaptec wil het bedrijf verzelfstandigen omdat het groot genoeg geworden is om op eigen benen te staan en als onafhankelijk bedrijf gerichter te werk kan gaan dan als onderdeel van de Californische onderneming.
Om de concurrentiekracht op het gebied van San te vergroten, zal Adaptec een bedrijfsonderdeel oprichten onder de naam Storage Networking Solutions. Na twee jaar gedoe over het vaststellen van standaarden, begint de San-markt zich momenteel te ontwikkelen, aldus Adaptec.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable