Hyperion boekt forse resultaatverbetering

Hyperion, leverancier van analytische applicaties, heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar, dat liep tot 31 maart, zijn bedrijfsresultaat ruimschoots verdubbeld. Het kwam uit op 6,6 miljoen dollar. De omzet van het Californische bedrijf liep met bijna 24 procent op tot 125,7 miljoen dollar.

In deze cijfers is inbegrepen een voorziening van twee miljoen dollar, nodig voor de uitbesteding van de Noord-Amerikaanse boekhoudafdeling. Zonder die reservering zou het resultaat zijn uitgekomen op 7,9 miljoen dollar.
De omzetverbetering schrijft Hyperion vooral toe aan de groei van zijn softwareverkopen. De inkomsten uit licenties stegen met bijna dertig procent tot ruim 62 miljoen dollar. Uit dienstverlening haalde Hyperion een omzet van 63,6 miljoen dollar, 18,6 procent meer dan in dezelfde periode in 1999.
Hyperion besteedde bijna 18 miljoen dollar aan onderzoek en ontwikkeling, acht procent meer dan in het voorgaande jaar. De uitgaven op dit gebied met betrekking tot de Essbase Olap-server stegen volgens Hyperion aanzienlijk meer. Essbase is het vlaggenschip van het bedrijf. De vooruitzichten zijn volgens bestuursvoorzitter Jeff Rodek goed, mede dankzij de overeenkomst die Hyperion sloot met IBM. Dat zal een exemplaar van Essbase verstrekken bij iedere licentie voor zijn DB2-database die het verkoopt. Ter vergelijk: Hyperion heeft een klantenbestand van 3000 bedrijven, DB2 is bij 300.000 bedrijven geïnstalleerd.
Aan marketing en verkoop gaf Hyperion bijna 50 miljoen dollar uit, een stijging van 18,8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable