Nasdaq wint ten koste van Dow Jones

De Dow Jones-index is vrijdag licht gedaald, terwijl de technologie-georiënteerde Nasdaq-index terreinwinst boekte. De Dow Jones daalde 154 punten tot 10.733. De Nasdaq sloot 86 punten hoger op 3.860.

De Dow had te lijden onder het bericht dat de arbeidskosten in het eerste kwartaal met 1,4% zijn gestegen, ver boven de verwachting van de analisten: die hadden vooraf een stijging van 0,9% verwacht. Deze data geeft aan dat de Federal Reserve de rente flink zal gaan verhogen in de komende tijd om de inflatie in te dammen. Aan Wall Street genoteerde rentegevoelige financiële waarden en de aandelen van retailers en andere consumentengoederengerelateerde bedrijven gingen vrijdag massaal in de verkoop.
In de loop van de handelsdag bleef de angst voor een toenemende rente de beursvloer beheersen, en beleggers stapten massaal over naar de technologiefondsen. Hierdoor stuwden zij de Nasdaq omhoog. Alle technologie-sectoren waren in trek. Vooral de chipfabrikanten, halfgeleiders en veel Internetfondsen waren positieve uitschieters, naast de biotech-fondsen.
Die stijging werd verder nog in de hand gewerkt door de sterke bedrijfsresultaten van de afgelopen tijd. Zo maakte MCI WorldCom in het eerste kwartaal een winst van 43 dollarcent per aandeel. Dat was ongeveer gelijk met de verwachting van de analisten. Vooral de omzet in de Internetdiensten en internationale verkopen zorgden ervoor dat de daling in de omzet van de telefoondivisie konden worden opgevangen. De verwachting is dat de groei versneld door zet. Beleggers reageerden zeer positief. MCI Worldcom steeg $4 1/2 tot $45 3/8.
BroadVision steeg $7 5/8 tot $40. Het bedrijf maakte een winst bekend van 4 dollarcent per aandeel. Dit is twee keer zoveel als er vooraf verwacht werd.
Network Solutions knalde met $20 9/16 omhoog tot $135 15/16 nadat het Internetbedrijf een winst van 20 dollarcent per aandeel bekendmaakte. Dit was ver boven de verwachting van de analisten van 14 dollarcent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable