UPC brengt klein deel Chello naar de AEX

Deze maand brengt UPC 10% van zijn Internetdochtermaatschappij Chello naar de beurs. Chello krijgt een notering aan de Amsterdamse AEX en de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Goldman Sachs (joint bookrunner), Morgan Stanley (global coordinator) en ING Barings (listing agent Amsterdam) begeleiden het bedrijf naar de beurs.

Chello heeft ervoor gekozen nu slechts een beperkt deel van het bedrijf naar de beurs te brengen vanwege de huidige lage koersen. Een groter gedeelte zal aan de beurs worden geïntroduceerd als het emissieklimaat is verbeterd. De verwachte opbrengst is 800 miljoen, zeggen analisten. Met andere woorden: Chello heeft een geschatte beurswaarde van 8 miljard euro. Enkele weken geleden werd het bedrijf nog op tussen de 10 en 15 miljard euro gewaardeerd.
De breedband Internetprovider Chello had begin maart meer dan 150.000 abonnees, om precies te zijn 153.580. Een jaar geleden waren dan er nog maar 2.200. Chello biedt breedband Internetdiensten aan in Europa en Australië. Later dit jaar komt daar Latijns-Amerika bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable