AEX stijgt licht op maandagochtend

De AEX-index staat maandagmiddag rond 13.30 uur op 666,14 punten, een plus van 0,7%. De Midkap-fondsen hebben de vanmorgen geboekte lichte winst weer ingeleverd. De AMX-fondsen noteren onveranderd op 652.14.

Sterkste procentuele stijger van de AEX-fondsen is UPC (+6,9%). Deze maand brengt UPC 10% van zijn Internetdochtermaatschappij Chello naar de beurs, met een verwachte opbrengst van 800 miljoen euro.
KPN Telecom noteert ondanks het feit dat het aandeel ex-dividend (euro 1,04) is gegaan 6,2% hoger op euro 117,75. Daarmee is het fonds verantwoordelijk voor 4,14 van de 4,76 indexwinstpunten. KPN heeft dit weekeinde bevestigd dat het in gesprek is met het Spaanse Telefónica 'net zoals we in gesprek zijn met andere partijen'. Daarmee reageert het bedrijf op berichten in de Spaanse pers dat KPN en Telefónica dicht bij een fusie zijn. Volgens de Financial Times praat KPN behalve met de Spanjaarden ook met het Japanse NTT Docomo. De beursgang van KPN KPN Mobile , waarvoor morgen de inschrijving zou beginnen, is uitgesteld.
Op de markt voor jonge snelgroeiende bedrijven Euro NM is Newconomy de grootste stijger. Het fonds is gestegen met ruim 16% aan tot euro 14,65. Daarmee is het sinds de beursintroductie al bijna 40% in waarde gestegen.
De handel op het Damrak moest maandagochtend vrijwel geheel op eigen kracht varen. Alle toonaangevende Europese aandelenbeurzen zijn gesloten vanwege de viering van de Dag van de Arbeid. Ook in het Verre Oosten zijn de meeste beurzen niet van start gegaan, behalve dan in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable