Microsoft uitschieter op de Nasdaq

Nadat de koers van Microsoft in een jaar tijd bijna 40 procent minder waard was geworden, trok het aandeel van 's werelds grootste softwareconcern weer eens flink aan. Microsoft steeg op de Nasdaq met 5,1 procent naar ruim 73 dollar.

De beslissing van de Amerikaanse justitie over de opsplitsing van Microsoft heeft daarmee, ondanks de luide protesten van het softwareconcern, juist een positief effect gehad op de koers. Beleggers en analisten verwachten dat Microsoft er alleen maar meer waard door wordt, omdat het na en splitsing gemakkelijker zijn marktaandeel en omzet zou kunnen vergroten.
De Nasdaq profiteerde mee van het herstel van Microsoft. Over de gehele linie stegen de koersen met 2,5 procent naar 3958,10 punten. Volgens een marktanalist is de koerswinst met name te danken aan de relatief goedkope aandelen. "Beleggers beseffen dat ze na de recente koersdalingen voor relatief weinig geld aandelen kunnen kopen en dat zullen ze komende tijd nog wel even blijven doen."
In het kielzog van Microsoft kon ook de concurrentie winsten incasseren. VA Linux, dat Windows beconcurreert met het besturingssysteem Linux, steeg met ruim zeven dollar naar 49 dollar. Ook de koers van concurrent Red Hat maakte een sprongetje van vier dollar naar 29 dollar. Een andere winnaar op de Nasdaq was Safeguard Scientifics, dat met zeven dollar steeg naar ruim 49 dollar. Het b2b-bedrijf (business-to-business) maakte onlangs bekend dat het van zowel Compaq als IBM vijftig miljoen dollar had ontvangen om investeringen te doen in bedrijven die de infrastructuur van Internet verzorgen.
Dan waren er nog dedie-hards onder de technologiefondsen. Intel zag zijn koers met drie dollar toenemen naar 129 dollar, dankzij opbeurende berichten over de verkoop van halfgeleiders. Cisco mocht een winst van twee dollar noteren. Het aandeel kwam daarmee op 71 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable