BE Semiconductor zit goed in de lift

BE Semiconductor heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een sterke verbetering van de resultaten laten zien. Het bedrijf boekte een winst van 2,3 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 1,9 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar.

Besi boekte een omzet van 37,8 miljoen euro, een stijging met ruim 100 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Volgens topman Richard Blickman zijn de positieve resultaten te danken aan de opleving in de markt voor halfgeleiders en aan de kostenreducties die het bedrijf heeft doorgevoerd. Blickman wijst er verder op dat de orderportefeuille goed gevuld is. De vraag naar halfgeleiderproducten voor telecommunicatie- en Internet-gerelateerde producten neemt nog steeds sterk toe.
Ook de joint venture met PBE droeg bij tot het positieve resultaat. Over het eerste kwartaal bracht deze samenwerking 0,6 miljoen euro in kas, tegen 0,2 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Besi wil zijn halfgeleider-gerelateerde technologie verder uitbouwen. Het heeft daarom zijn budget voor onderzoek en ontwikkeling verder opgeschroefd naar 2,7 miljoen euro over de eerste maanden van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable