Technofondsen stuwen Damrak omhoog

Tech-, telecom- en Internetfondsen waren gisteren in trek bij beleggers op de Amsterdamse effectenbeurs. De AEX-index steeg 6,06 punten tot 673,54. De AMX ging met 6,36 punten omhoog naar 653,93 punten, een stijging van 0,97%.

UPC was de sterkste procentuele stijger binnen de index met een winst van 6,8 procent op 44,75 euro. Stijgers waren onder andere KPN, Newconomy en Versatel. KPN steeg onder invloed van aanhoudende geruchten over een op handen zijnde fusie tussen telecombedrijven KPN en Telefónica opnieuw. Deze keer was de winst 3,50 euro tot 125. Maandag noteerde het aandeel al een stijging van ruim 9 procent. Newconomy deed het goed door toedoen van diverse positieve berichten die het concern naar buiten bracht. Beleggers beloonden het aandeel met een stijging van maar liefst 32,5%, waardoor het nu al op een koers van 18,95 euro staat, ruim 8 euro meer dan de introductiekoers van een paar weken geleden. Versatel ging omhoog door het nieuws dat het een belang heeft genomen in e-commerce onderneming ConsumerDesk.
Dalers waren onder meer World Online en Baan Company. World Online daalde met 5% naar 14 euro. Baan was op het Damrak de grootste procentuele daler met een verlies van 11,6%. Het aandeel Baan zakte naar een 3,05 euro, slechts 0,08 euro boven het niveau waarop het aandeel Baan in 1995 naar de beurs ging. Het vertrouwen in World Online en Baan is kennelijk nog steeds geschonden. World Online heeft te lijden onder de dreigende rechtszaken tegen het bedrijf vanwege de mislukte beursintroductie. Baan stapelt het ene slechte financiële resultaat op het andere, en weet zijn topmensen niet vast te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable