Kwartaalwinst Ericsson groeit 360 procent

De Zweedse telecomleverancier en -dienstverlener Ericsson kan terugkijken op een uitermate geslaagd eerste kwartaal. Forse aanwas van orders hebben ertoe geleid dat de omzet in het eerste kwartaal 2000 ten opzichte van de overeenkomstige periode van een jaar geleden fors is toegenomen.

De 11,4 miljard gulden van toen wordt duidelijk overschaduwd door de 16,1 miljard die in de eerste drie maanden van dit jaar werd gerealiseerd. Met de winst is het nog beter gesteld. Door de kosten verder te beperken en de verkoop van een deel van het belang in Saraïde komt de nettowinst uiteindelijk op 1159 miljoen gulden. Dit is 360 procent meer dan de 250 miljoen van een jaar geleden.
In een toelichting op de cijfers stelt chief executive officer Lars Ramqvist dat alle bedrijfsonderdelen hebben bijgedragen aan de winst. Netwerkbeheer, dat tweederde van de omzet bepaalt, zag deze met 38 procent toenemen. Verder blijkt dat de grootste omzetgroei in consumentenproducten zit; 53 procent. Ramqvist is tot slot tevreden met het resultaat van de divisie Enterprise Solutions dat nu op plus 1 procent staat. Vorig jaar zat deze divisie nog in de rode cijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable