Wall Street sluit week goedgemutst af

Wall Street had vrijdag een positieve beursdag. De Dow en de Nasdaq konden beide aardige winsten boeken. De Nasdaq Composite steeg 96,57 punten, ofwel 2,6 procent, tot 3816,81. De Dow Jones Industrial won 165,37 punten tot 10,577.86.

Beleggers herwonnen het vertrouwen in technologie-aandelen, waarvan ze verwachten dat ze beter zijn bestand tegen oplopende inflatie dan 'traditionele' waarden. Vooral Cisco Systems, Qualcomm en Sun Microsystems stuwden de Nasdaq omhoog. Bij Cisco steeg het aandeel naar aanleiding van de bekendmaking dat het 'webswitching' specialist Arrowpoint Communications (Arpt) wil overnemen voor 5,7 miljard dollar. Cisco ging omhoog van 3 11/16 dollar naar 67 5/16 dollar. Ook het overnamedoelwit steeg in waarde: Arrowpoint won 3 9/16 dollar tot 138 3/8 dollar.
Bij de Dow Jones nam General Electric het voortouw. Het grootste bedrijf van de wereld in marktkapitalisatie gemeten zal maandag zijn aandelen splitsen in een ratio van drie voor één, en dat konden de beleggers duidelijk waarderen.
De langverwachte publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers hadden weinig effect op de aandelenmarkten, waarschijnlijk omdat een grotere renteverhoging dan een kwart procent al in de markt is verwerkt. Er kwamen in de maand april 340 duizend nieuwe banen bij, terwijl er vooraf ongeveer 310 duizend nieuwe banen verwacht werden. Het uurloon steeg met 0,4 procent tot 13,64 dollar, zoals verwacht. Het werkloosheidspercentage dook onder de 4 procent. Kortom, de Amerikaanse economie draait nog steeds op volle toeren, en verdere renteverhogingen liggen in de lijn der verwachting. Vermoedelijk komt de Federal Reserve op 16 mei met een rentestap die hoger ligt dan een kwart procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable