AEX sluit de week met lichte winst af

Op de Amsterdamse effectenbeurs heeft de AEX-index vrijdag de week afgesloten op 670,27 punten, 5,20 punten (0,78 procent) hoger dan donderdag. Ten opzichte van de slotkoers van vorige week vrijdag sloot de AEX 1,3 procent hoger.

Baan was met een winst van 7,3 procent de grootste stijger. Het bedrijf had de voorgaande negen handelsdagen lager gesloten en in totaal 52,6 procent van zijn waarde verloren. Baan heeft het recht om voor maximaal 150 miljoen euro aan aandelen Baan uit te geven aan Bear Stearns volgens een nieuwe put-overeenkomst. Donderdag werd bekend dat zolang de koers van het aandeel Baan onder de drie euro ligt, de Amerikaanse zakenbank de uitoefening van de put-optie kan weigeren waardoor het softwarebedrijf niet meer in staat zou zijn om nieuw eigen vermogen op te halen. Grootste daler was UPC, dat 6,8 procent inleverde op 41,01 euro.
Onder de kleinere Midkap- en lokale fondsen was vrijdag Tie Holding de grootste stijger, met een winst van 2,80 euro, ofwel 18 procent op 17,95 euro. De overige stijgers en dalers waren verdeeld over traditionele, 'oude' fondsen en 'nieuwe' waarden. Ordina steeg met 2,5 procent, terwijl Versatel daalde met 4,8 procent, evenals Cap Gemini (min 2,2 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable