Baan stijgt op AEX na overnamegeruchten

Op de AEX-Effectenbeurs noteerden de toonaangevende indices aan het begin van gistermiddag iets lager dan stand waarmee vrijdag werd afgesloten. Rond 13.30 uur noteerde de AEX 1,97 punten (0,29 procent) lager op 668,30. De Midkap-index leverde 5,20 punten (0,79 procent) in op 648,90.

Een duidelijke scheiding van de technologie-aandelen met de aandelen in de 'oude economie' was er gisterochtend niet. Sommigehightech aandelen koersten in de plus, terwijl andere lager noteerden. Softwarebedrijf Baan was de sterkste procentuele stijger binnen de AEX-index.Wall Street Journal meldde maandag dat het softwarebedrijf inmiddels de hoop op herstel zo goed als heeft laten varen en dat het gesprekken heeft aangeknoopt met diverse partijen - waaronder SAP en Bull - over een overname. Baan noteerde maandagmiddag 5,2 procent hoger op 2,63 euro. Grootste daler was Getronics (min 3,9 procent), gevolgd door VNU (min 3,4 procent) en UPC (min 2,3 procent).
KPN noteerde 1,90 euro hoger op 121,40 euro na de bekendmaking dat het concern in gesprek zou zijn met het Japanse NTT Docomo over onder andere de gezamenlijke overname van het Britse Orange.
Sterkste procentuele daler op het Damrak was TAS Groep. Het IT-bedrijf leverde 10,7 procent in op 2,34 euro, nadat het maandagochtend een winstwaarschuwing afgaf. TAS verwacht in het eerste halfjaar een daling van de winst met 20 tot 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Softwarebedrijf Sopheon behoorde tot de belangrijkste winnaars op de AEX-Effectenbeurs, met een stijging van 13,8 procent tot 11,95 euro. Sopheon liet weten dat de omzet over het eerste kwartaal 'sterk' was en in lijn met het bedrijfsplan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable