Investeringen PSINet vergroten verlies

PSINet meldt een scherp verlies over het eerste kwartaal. De Amerikaanse snelgroeiende isp (Internet service provider) staat 188,6 miljoen dollar in het rood, tegen 58,7 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.

Belangrijkste oorzaak van het verlies vormen de omvangrijke investeringen in het creëren van een Amerikaanse verkoop-divisie en snelle uitbreiding van de hosting-faciliteiten. De omzet van PSINet verdubbelde naar 222,9 miljoen dollar.
In de cijfers over het eerste kwartaal zijn tevens de kosten voor herstructurering (16,9 miljoen dollar), afschrijving (59 miljoen dollar) en consolidatie (1,1 miljoen dollar) opgenomen. Zonder deze kosten zou het resultaat van PSINet uitgekomen zijn op een verlies van 159,7 miljoen dollar.
Het concern is inmiddels druk bezig met het stroomlijnen van zijn netwerkoperaties en de integratie van de 65 bedrijven die het gedurende de afgelopen twee jaar heeft overgenomen. Volgens PSINet valt daardoor jaarlijks twinitg miljoen dollar te besparen. PSINet verstrekt inmiddels zijn diensten aan 98 duizend zakelijke accounts, ofwel 66 procent meer dan de 59.700 van vorig jaar. Ruim 67 procent van PSINets gebruikers bevindt zich buiten de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable