Nasdaq in afwachting van renteverhoging

Het aanstaande dinsdag te nemen besluit van de Federal Reserve over een eventuele renteverhoging heeft een drukkend effect op de koersen op de Nasdaq. Analisten verwachten dat de FED de rente met vijftig basispunten zal verhogen. De Nasdaq Composite Index moest ruim 84 punten prijsgeven en sloot op 3548,7 punten.

Vooral de gerenommeerde technologiefondsen kregen te maken met koersdalingen. Zo moest Intel ruim elf dollar prijsgeven. Het aandeel sloot op 116,90 dollar. Ook Sun Microsystems zag zijn koers dalen. Het aandeel viel met ruim drie dollar terug naar 83 dollar. Cisco kon de verliezen van gisteren niet goedmaken en sloot onveranderd op 62,75 dollar. Het is nog onduidelijk hoe de beleggers zullen reageren op de beter dan verwachtte kwartaalcijfers van Cisco.
Een van de weinige technologiefondsen die positief scoorde was 3Com. Het concern maakte bekend dat het op 7 juli Palm naar de beurs zal brengen. Dat is eerder dan verwacht. 3Com zal in totaal voor één miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Dit positieve nieuws werd beloond met een koersstijging van ruim 4,50 dollar, waardoor het aandeel 3Com uiteindelijk sloot op 48,25 dollar.
Uitschieter op de Nasdaq vormde het aandeel Excite at Home, aanbieder van hoge-snelheid Internet-toegang via de kabel en van diverse Internet-portalen. Het aandeel steeg met 33 procent, nadat de topman van Comcast had medegedeeld dat hij het 56-procents belang van AT&T wil overnemen. Vanaf de overname door AT&T worstelt Excite at Home met zijn koers, omdat het eerstgenoemde bedrijf meerdere maken bekendmaakte niet veel op te hebben met Internet-inhoud. Analisten verwachten dat Excite at Home, na een meerderheidsbelang van Comcast, zijn Internet-strategie aanzienlijk kan versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable