Cisco presteert beter dan verwacht

Netwerkconcern Cisco heeft over het laatste kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks een negatief getint artikel in het toonaangevende effectenblad Barron's waarin wordt betwijfeld of het bedrijf zijn huidige expansiestrategie wel kan volhouden.

Cisco zag zijn nettowinst met 58 procent toenemen naar 1,03 miljard dollar. De omzet steeg naar 4,9 miljard dollar. Het netwerkconcern presteerde daarmee beter dan de analisten hadden verwacht. Deze gingen uit van een winst per aandeel van 0,13 dollar, terwijl in werkelijkheid de winst per aandeel uitkwam op 0,14 dollar - een stijging van 40 procent.
Volgens Cisco zijn de positieve resultaten vooral te danken aan de toename van apparatuurverkoop aan Internet-aanbieders en kleinere bedrijven. De omzetgroei van de verkoop aan grote klanten ondervindt enige vertraging.
Topman John Chambers zegt vertrouwen te hebben in de toekomst, "omdat wereldwijd het zakenleven en overheden massaal overschakelen op op Internet gebaseerde bedrijfsmodellen. Deze overschakeling zorgt voor kostenreductie en nieuwe wegen om omzet te genereren." Chambers verwacht dat door deze transitie een toenemend aantal klanten bij zijn bedrijf zal aankloppen.
Het concern zag zijn verkoop van routers en schakelaars aan zakelijke klanten met 20 procent stijgen, nadat 3Com en IBM zich uit deze markt terugtrokken. In de markt voor 'service providers' steeg de verkoop met 80 procent.
Chambers waarschuwt overigens dat een schaarste aan componenten de toekomstige resultaten kan drukken. Het concern is hier extra kwetsbaar voor, omdat het in een hoog tempo nieuwe producten ontwikkelt en daarbij afhankelijk is van kleinschalige toeleveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable