Cisco wellicht beticht van voorkennis

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou Cisco's overname van Arrowpoint voor 5,6 miljoen dollar aan een onderzoek naar voorkennis willen onderwerpen. Eén dag voor de overname steeg Arrowpoints prijs per aandeel met 27 procent.

Cisco bevestigt dat het door de SEC is benaderd, maar volgens een woordvoerder is dit een normale procedure bij overnames van beursgenoteerde ondernemingen. Arrowpoint ontwikkelt en produceert intelligente webschakelaars en de bijbehorende software, waardoor isp's (Internet service providers) de prestaties van Internet-sites kunnen meten.
Afgelopen week steeg het aandeel van Arrowpoint sterk, nadat chatters op Internet al druk speculeerden over een eventuele overname door Cisco. Bovendien werd Arrowpoint door analisten onlangs getipt als de belangrijkste speler in het maken van software waarmee inhoud als webpagina's op een efficiënte wijze over Internet te sturen zijn.
Cisco maakte afgelopen vrijdag bekend dat het via Arrowpoint een markt kan aanboren die naar verwachting in 2003 een omvang zal hebben van twee miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable