Nanya bouwt zijn derde chipsfabriek

Nanya Technology, een grote chipfabrikant uit Taiwan, gaat zijn derde fabriek bouwen. De investering bedraagt minstens 1,3 miljard dollar. Het gaat om de productie van random-access geheugenchips.

Het bedrijf vormt een onderdeel van de Formosa Plastics Group. De bouw start in het derde kwartaal. De capaciteit zal dertigduizend wafels per maand bedragen. Nog onduidelijk is of het om 8 inch- of 12 inch modellen gaat. De grotere modellen zouden een investering vergen die 75 procent meer hoger ligt dan de benodigde middelen voor de kleinere modellen.
Nanya werkt met licenties van IBM, en zal verlenging hiervan vragen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren flinke verliezen gemaakt, net als andere Taiwanese chip-producenten, maar draait de afgelopen twaalf maanden goed. De onderneming is ook in onderhandeling met China voor de bouw van chipfabrieken. Het gaat om naar verluidt om drie 12 inch- en drie 8 inch fabrieken, met een verwachte investering van zo'n zes miljard dollar. De gesprekken zijn opmerkelijk gezien de gespannen verhoudingen tussen China en Taiwan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable